top of page

פודקאסט עם יוצרים במוזיקה

תמיד עניין אתכם מה עובר בראש של מלחינים? מאיפה הם ממציאים את כל המנגינות והצלילים האלה? מה מנחה אותם בכתיבה? מה הם חושבים על מוזיקה ועל העולם בכלל? ...כנראה זה המקום בשבילכם.
הפודקאסט הזה הוא במה ליוצרים במוזיקה להשמיע את הקול הייחודי שלהם ולשתף רעיונות, תפיסות ותובנות אישיות מהתהליך האינטימי והמופלא של מלאכת ההלחנה. כל יוצר ויוצרת יספרו על החוויה האישית שלהם, על השאיפות, התגליות וההצלחות, על ההתמודדויות והקשיים מול אתגרי המציאות ועל "הדרך" שלהם כאמנים יוצרים.
אני נרגש מאוד על הזכות להיפגש וללמוד עוד על מוזיקה ויצירה מאנשים מקוריים, עמוקים ואמיצים.. מקווה שגם אתם.

פרופ' מיכאל וולפה הוא מוזיקאי יוצר, אשר יצירותיו מבוצעות על ידי תזמורות רבות וחשובות בארץ ובעולם, ואיש חינוך המלמד במספר מוסדות חינוך בנגב ובירושלים. בראיון הוא מספר איך גדל כאוטודידקט הסופג ונושם מוזיקה עוד כילד קטן שיושב ליד סבתו במקהלה הפילהרמונית ומתבונן בתווים, שלומד ספרים על מוזיקה שהונחו בארון הספרים בבית ושנחשף לסגנונות רבים בסביבתו הטבעית. בראי היותו מוזיקאי שלמד וממשיך ללמוד בעצמו הוא מספר על תפיסתו כאיש חינוך, על תחנות חשובות בחייו ועל דמויות מרכזיות בדרכו. בחלקו השני של הראיון מציג פרופ' וולפה חזון לקידום היצירה הקונצרטית הישראלית ולקירובה לקהלים חדשים ומגוונים.

רות היא מלחינה, פסנתרנית וזמרת, המלמדת מוזיקה והלחנה במסגרות שונות, ויצירותיה מנוגנות בקונצרטים ובפסטיבלים בארץ ובעולם. בראיון רות מספרת על הסביבה המשפחתית המאוד מיוחדת שבה גדלה, על עניינים שנוגעים להלחנה לטקסט ועל זיקתה הגדולה למינימלי, לקאמרי, לקול היחיד שיש בו הכול. כמורה ליצירה במוזיקה רות מסבירה את תפיסתה הכללית על אסתטיקה ואת הדרכים שלפיהן יש לדעתה להנחות בצורה נכונה תלמידים המתנסים בכתיבת מוזיקה.

  • Facebook Social Icon
  • Batya's Channel

בתיה היא מלחינה פעילה ומבוצעת, בדרכה לתואר שני בקומפוזיציה באקדמיה בת"א. עד סוף שירותה כנגנית קלרינט בתזמורת צה"ל הייתה ההלחנה משנית בחשיבותה, ובעקבות בעיות פיזיות שנבעו מנגינה בכלי היא החליטה לשים את הביצוע בצד ולקדם את היצירה שלה. בראיון בתיה מספרת על יצירות חדשות שבתהליך עבודה, על תובנות חדשות שנוגעות לדרך היצירה האישית שלה ועל השפעות ממסורות מוזיקליות שונות והאינטגרציה ביניהן. בדבריה היא נותנת לנו משהו מהחוויה שבלהיות מלחינה במסגרת האקדמיה - על האינטראקציה עם נגנים מבצעים, על העבודה עם מנחה במפגשים אישיים ועל ההזדמנויות המיוחדות שנקרות בדרכה.

  • Batya's Channel

יוני ואני חברים עוד מהפעוטון. בגיל 13 יוני עזב את הקיבוץ, ובאותה תקופה התחיל גם לנגן בפסנתר ולהתעניין בהלחנה. בגיל 19 המוזיקה והיצירה הפגישו אותנו מחדש, ומאז הן מקור עשיר להבנה ולחיבור בינינו. בראיון זה יוני מספר על מחשבות, תפיסות ורעיונות שלו בנוגע למוזיקה וליצירה, לשפה וליכולות המוזיקליות שלנו כבני אדם. נוסף על זאת, הוא נותן הצצה ראשונית לפרויקט מרתק שהוא עובד עליו, שמהותו למידה פסיבית של מוזיקה בשיטה ייחודית.

bottom of page